Čujte Srbi!

cujte srbi rajs  Dr Rudolf Arčibald Rajs je rođen 1875. kraj Hauzaha (Nemačka) u veleposedničkoj porodici. Studira hemiju u Lozani gde stiče najpre doktorat prirodnih nauka, a 1902. i zavičajnost Lozane i švajcarsko državljanstvo. Kao vanredni profesor kriminalistike osniva sopstvenim sredstvima univerzitetski institut za kriminalistiku i stiče svetsku reputaciju. Usavršava stručnjake iz celog sveta, među njima i iz Srbije. Početkom Prvog svetskog rata, na poziv srpske vlade kao neutralni islednik utvrđuje nedela austrougarskih trupa nad vojnicima i stanovništvom Srbije. Krajem septembra 1914. već je u Nišu. Od 1914. do 1918. je na srpskim frontovima sa kratkim prekidima za predavanja širom Evrope o Srbiji i njenoj borbi. Učestvuje u odstupanju u Albaniju. Krajem rata, 1918. daje ostavku na profesorski položaj i stalno se nastanjuje u Beogradu. Osmog avgusta 1929. naglo umire za vreme svađe s jednim bivšim ministrom, korupcionašem. Priređena mu je veličanstvena državna sahrana... Dosledno njegovoj poslednjoj želji, srce mu je u urni preneseno na Kajmakčalan i postavljeno kraj spomen-kosturnice. U vremenu pred smrt razočaran je i svojom ličnom sudbinom i karijerizmom i korupcijom u zemlji... Iz tog vremena, iz godine 1928. potiče i njegov manje poznati politički testament "Čujte, Srbi", prema pronađenom francuskom tekstu "Ecoutez, Serbes!" otkucanom mašinom.

ČUJTE SRBI!

(Necenzurisana verzija)

NOAM CHOMSKY

STRATEGIJA MANIPULACIJE STANOVNIŠTVOM PUTEM MASOVNIH MEDIJA

Noam Chomsky1) PREUSMERAVANJE PAŽNJE
Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih  problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.

Aleksandar Vučić - Fiktivna (lažna) biografija

vucic-mladic  Sredinom 2010.godine iz radoznalosti sam potražio na internetu biografiju Aleksandra Vučića i pronašao na nekoliko mesta skoro istovetan tekst. Bilo je neobičnih detalja, na primer, u roku od oko 30 meseci na početku 90-ih godina u isto vreme završio je Pravni fakultet, proveo 16 meseci u Engleskoj i svo to vreme radio je na Palama kao voditelj na radiju. Ne pominje se nigde služenje vojnog roka u tadašnjoj JNA pa predpostavljam da je zdravstveno nesposoban za tu obavezu ali nije to poenta ovog teksta o "velikom patrioti". Ako danas potražite njegovu biografiju na internetu pronaći ćete prerađen tekst u kome se za taj period ne pominju godine već samo opisi (diplomirao u rekordnom roku, boravio u Brajtonu nešto više od godinu dana, na Palama je bio tokom 1992. i 1993.godine...itd).

Anketa u proleće 2013.

srb 80Trenutno raspoloženje građana Srbije prema političkim strankama može se objasniti kroz odgovore na tri pitanja:

1. Koliko Vas je za zabranu opozicionih stranaka - - - 32%

2. Koliko Vas je za zabranu vladajućih stranaka - - -23% 

3. Koliko Vas je za zabranu svih postojećih stranaka - - - 40%

Neodlučnih u vezi sva 3 ponuđena odgovora je  - - - 5%

Ružan san

pivo2  Ustao ja noćas da iz frižidera uzmem flašu vode kad unutra sedi Vučić i pije moju vodu. Uštipim se ja za debelo meso i otvorim frižider ponovo kad tamo Dačić jede moju salamu. Zatvorim frižider, prekrstim se 3 puta, otvorim frižider kad ono nema ni Vučića ni Dačića, ali nema ni vode ni salame, nema ništa unutra....

Izbori u Srbiji, 2012.

svi-su-isti  Kažu, par meseci posle petooktobarskih promena 2000.godine, na jednom od koncerata Đorđe Balašević je rekao:

"Tek kada su na vlast došli naši shvatio sam da naši ne postoje."

  Većina glasača u Srbiji bira da glasa za manje zlo da veće zlo ne pobedi na izborima. Jednog dana, barem se nadam, biće ponuđen izbor između političkih opcija gde će glasači moći da izaberu ono što misle da im više odgovara.

  Ovih dana glavna predizborna parola glasi:"Svi kradu ali mi ćemo da krademo manje od ostalih."

  Najbolji predizborni Tv spot, po mom mišljenju, ima Nenad Čanak. Čovek svira tamburicu a ko hoće da glasa za njega glasaće ili neće glasati bez obzira šta bi on to pametno mogao da kaže u par sekundi dugom Tv spotu.

O tome: "Kako je to biti siromah" . . . www.sirotinjaraja.info